Dierenarts Wijk bij Duurstede

Moet u met uw huisdier naar de dierenarts in Wijk bij Duurstede en zien u en uw huisdier het niet zitten om in een wachtkamer vol zenuwachtig blaffende honden, ontstemd blazende katten en onrustig fladderende kanaries te zitten? Dan is er Dierenkliniek Culemborg voor u! Aan de overkant van de Lek vindt u een dierenkliniek met:

 • De Cat Friendly Clinics Gold status. Wat onder meer wil zeggen dat er een aparte wachtruimte is voor katten en dat ons personeel is getraind in het met respect en zachtheid omgaan met de dieren. Lees hier meer over de Cat Friendly Clinics.
 • Drie gediplomeerde dierenartsen, drie hoogopgeleide paraveterinairs en twee gediplomeerde trimsters;
 • Een uitstekend geoutilleerde praktijk. Met onder meer moderne onderzoeksapparatuur, een volwaardig ingerichte operatieruimte, tandheelkundige faciliteiten, een trimsalon én een kattenhotel.
 • Een preventief zorgplan in de vorm van het VetPlan;
 • Online agenda. Ook op zaterdag geopend en bezoek aan huis mogelijk.
 • Een nauwe samenwerking met de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.
Parasieten bescherming Dierenkliniek Culemborg

Om te beginnen, preventieve zorg

Wilt u met uw hond, kat of konijn voor preventieve zorg naar de dierenarts in Wijk bij Duurstede of daar in de omgeving? Bij Dierenkliniek Culemborg kunt u gebruikmaken van ons VetPlan. Dit houdt in dat u tegen een vaste vergoeding per maand een compleet pakket aan preventieve zorgt krijgt voor uw huisdier:

 • Controles en gezondheidscheck-up. Op die manier kunnen mogelijke problemen in een vroeg stadium ontdekt worden, waardoor u uw huisdier optimale, gerichte zorg kunt bieden.
 • Uw kat, hond of konijn heeft verschillende vaccinaties nodig. Welke dat zijn, op welke leeftijd ze gegeven moeten worden en hoe vaak, hangt van verschillende factoren af. Met het VetPlan krijgt u automatisch bericht over de vaccinaties.
 • Of beter gezegd: wormenkuren, een huisdier dat buiten komt, kan het beste enkele malen per jaar ontwormd worden. Maar zelfs een binnenkat kan indirect besmet worden, ook voor hen is een wormenkuur belangrijk.
 • Middel tegen teken en vlooien. Uw dierenarts kiest met zorg het meest geschikte middel tegen deze zogenoemde ectoparasieten.
 • Korting op aanvullende preventieve zorg.

Het VetPlan is geschikt voor uw hond, konijn of kat van elke leeftijd. Dus als u bijvoorbeeld net een nieuwe pup of kitten heeft en voor de vaccinaties en ontwormingskuren naar de dierenarts in Wijk bij Duurstede wilt, is het raadzaam om de Lek over te steken en voor het VetPlan van Dierenkliniek Culemborg te kiezen.

Header Over ons

Wilt u de dierenarts in Wijk bij Duurstede bij u thuis ontvangen?

Ook dat is mogelijk bij Dierenkliniek Culemborg. Uw dierenarts komt samen met een paraveterinair of stagiair naar u toe om uw huisdier zo goed mogelijk te helpen.

Om een afspraak te maken, kunt u ons bellen, dat geldt ook voor de spoedafspraken die u wilt maken. Alle overige afspraken kunt u via onze online agenda maken. Ook als u een eerste (kennismakings)afspraak wilt maken bij de dierenarts in Wijk bij Duurstede, kunt u gebruikmaken van de online agenda van Dierenkliniek Culemborg.

Cat Friendly Clinic Gold Certificaat Dierenkliniek Culemborg

Cat Friendly Clinics Gold status

Katten hebben snel last van stress. De International Society of Feline Medicine – internationale vereniging voor kattengeneeskunde – heeft daarom speciale normen voor dierenklinieken opgesteld om een bezoek aan de dierenarts zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Dierenkliniek Culemborg heeft als een van de weinige dierenklinieken in Nederland de status ‘Gold’ gekregen. Dit is wat wij onder andere doen:

 • Voor een standaard consult trekken wij 15 minuten uit;
 • Wij hebben een aparte wachtruimte voor katten en hun eigenaren;
 • De reismanden met kat kunnen op ooghoogte bij hun baasjes staan;
 • Wij gebruiken een speciale, ontspannende spray;
 • Dierenkliniek Culemborg beschikt over moderne, katvriendelijk apparatuur;
 • Wij benaderen uw kat – maar ook andere huisdieren – met respect en aandacht.

Zoekt u voor uw kat de beste dierenarts in Druten of omgeving, dan is dat Dierenkliniek Culemborg.

Dierenkliniek Culemborg, dichtbij u

Dierenkliniek Culemborg heeft een vaste patiëntendatabase van klanten uit heel Nederland, maar we richten ons voornamelijk op baasjes uit de provincie Utrecht. We zijn direct naast de A2 gevestigd op doortocht naar Schiphol. Naast Wijk bij Duurstede behandelen wij als uw andere familiedokter dieren uit de omgeving van:

Tiel

Houten

Nieuwegein

IJsselstein

Beesd

Druten

Geldermalsen

Leerdam

Veelgestelde vragen over Dierenarts Wijk bij Duurstede

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Wij zijn open op maandag tot en met vrijdag van 8.00-19.00, zaterdag van 09.00-13.00, voor spoedgevallen, consulten, ophalen medicatie en balieverkoop. Tevens kunt u op deze dagen uw kat brengen of ophalen uit het kattenhotel.

Belt u buiten onze openingstijden dan wordt u automatisch doorverbonden met de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland (SGMN). Daar zijn ze gespecialiseerd in opvang van spoedgevallen.

Moet ik altijd een afspraak maken voor een bezoek aan de kliniek?

Ja, u kunt iedere dag bij ons een afspraak maken voor het spreekuur. De kliniek is te bereiken op 0345-517133. We hebben een snelle service, dus u hoeft met uw zieke huisdier nooit lang te wachten op een consult.

Op welke leeftijd kan mijn kat ‘geholpen’ worden?

Kittens worden op ongeveer 6 maanden leeftijd volwassen, ze bereiken daarmee een leeftijd waarin ze ook geslachtsrijp kunnen worden. Sommige kittens worden echter vroeger of later geslachtsrijp.

Op ruim een jaar leeftijd zijn ze pas echt volwassen en uitgegroeid. Katers kunnen vanaf ongeveer 6 maanden kater gedrag gaan vertonen omdat ze geslachtsrijp worden. Ze kunnen dan hun territorium gaan markeren door het sproeien van urine. We adviseren te wachten met castratie tot na 6 maanden, maar als hij voor die leeftijd al sproeit dan kan dat een reden zijn om op vroegere leeftijd te castreren.

Poezen worden krols als ze geslachtsrijp zijn, ze kunnen vanaf die periode gedekt en drachtig worden.  Ze kunnen het hele jaar door krols worden. Net als katers, steriliseren we poezen vanaf 6 maanden leeftijd.

Op welke leeftijd moet ik mijn dier laten vaccineren?

Honden: pups worden gevaccineerd bij ons op de leeftijd van 6 weken, 9 weken, 12 weken en 1 jaar. Daarna vaccineren we jaarlijks. U ontvangt van ons een oproep voor de vaccinaties.

Katten: jonge katten vaccineren we op de leeftijd van 9 en 12 weken, daarna wordt de vaccinatie jaarlijks herhaald en ontvangt u van ons een oproep.

Tegenwoordig kunt u ook een titerbepaling laten uitvoeren. U kunt op onze website meer hierover lezen: titerbepaling bij uw dier.

Wat te doen bij een spoedgeval?

Een spoedgeval is een aandoening waarbij het dier kan overlijden of ernstige complicaties kunnen ontstaan als er niet direct diergeneeskundig wordt ingegrepen. Voor spoedgevallen kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

Buiten de openingstijden bij ons in de kliniek werken we samen met de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland, te Utrecht. U belt naar hetzelfde nummer van Dierenkliniek Culemborg en u wordt automatisch doorverbonden.

Op deze manier bieden wij u de beste zorg voor uw dier, ook tijdens spoedgevallen!