Onze dierenartsen hebben veel ervaring op chirurgisch vlak en voor de meeste operaties kunt u bij ons terecht in de kliniek. Uw dier wordt geholpen in de zeer uitgebreide en professionele operatiekamer met uitgebreide bewaking en narcose, om alle operaties zo risicoloos mogelijk te laten verlopen.

Anesthesie / Narcose Dierenkliniek Culemborg

ANESTHESIE / NARCOSE

Bij Dierenkliniek Culemborg nemen wij narcose, ook wel anesthesie genoemd, zeer serieus. Voordat we met een narcose starten, voeren wij altijd een grondig lichamelijk onderzoek uit en raden we een bloedonderzoek aan. Op die manier kunnen we bepalen of uw dier gezond genoeg is voor een narcose. Wij werken met zowel narcose via het infuus als met gasnarcose.

Tijdens een narcose wordt uw dier altijd bewaakt via moderne anesthesie-monitoren en ondersteund met een intraveneus infuus. Onder andere de hartslag, ademhaling, bloeddruk, zuurstofgehalte van het bloed, CO2 in de uitademingslucht en temperatuur worden nauwlettend in de gaten gehouden om een operatie zo veilig mogelijk te laten verlopen. Veilig wakker worden is ook heel belangrijk en daarom krijgen de dieren in de recovery extra zuurstof  toegediend.

Header Chirurgie

CHIRURGIE

Voor de meeste operaties kunt u bij ons terecht. Denk bijvoorbeeld aan huidwonden, verwijderen van tumoren, maar ook open buikoperaties voor chirurgie aan organen.

Wij hebben daarvoor een aparte, afsluitbare en steriele operatiekamer met uitgebreide bewakingsapparatuur.

Zelfs voor specialistische orthopedische gevallen kan er gebruik gemaakt worden van een specialist orthopeed welke bij ons in de kliniek opereert. In sommige meer complexe gevallen (waarna uw dier bijvoorbeeld een langere opnametijd voor herstel nodig heeft), sturen wij u door naar een specialist.

Nazorg en opname in de verwarmde recovery ruimte

NAZORG EN OPNAME

Na een ingreep kan uw dier bijkomen in de verwarmde recovery ruimte die ook over een zuurstofapparaat beschikt. Hier kunnen ze onder toeziend oog van de dierenartsen en de paraveterinairs op een veilige en rustige manier wakker worden.

Na de ingreep wordt er altijd met u contact opgenomen over het verloop van de ingreep en u krijgt te horen wanneer uw dier weer opgehaald kan worden.

De nazorg gaat verder dan alleen een opname, de wondcontroles en verwijderen van eventuele hechtingen worden na de ingreep kosteloos uitgevoerd.

Maak nu online een afspraak