Belt u ons voor een afspraak om de vachtbehandeling bij Marleen in te plannen

of neem met haar zelf contact op.

Vacature Trimsalon Culemborg

TRIMMEN

Bij Marleen kunt u terecht om de vacht van uw kat op een professionele manier te laten verzorgen!

Marleen is hiervoor speciaal opgeleid om op een zeer stress vrije manier dit aan te pakken.

Omdat niet iedere kat dat even relaxt wilt ondergaan, of omdat de vacht zo heftig is vervild is/ in de knoop zit, kan in samenwerking met de dierenarts ook voor een sedatie gekozen worden. Op deze manier is het op een veilige manier mogelijk de vacht goed te kunnen behandelen. Bel ons gerust voor de mogelijkheden!

Marleen Nijland Trimster

KATTEN

Katten met veel ondervacht en lange vacht hebben extra hulp nodig bij het onderhoud. Wanneer dat niet goed lukt, kunnen ze snel last krijgen van vervilte plukken, welke er niet meer zo makkelijk uit te halen zijn, door kat of eigenaar. Deze plukken zijn pijnlijk en trekken aan de huid en kunnen zorgen voor ontstekingen van de huid.

Een groot deel van de katten met korte vacht houden meestal zelf hun vacht goed bij door zich regelmatig te likken. Echter bij het ouder worden krijgt maar liefst 75% van de katten last van gewrichtsproblemen en wordt het dagelijks wassen van hun vacht ook steeds lastiger. De vacht kan daardoor vuil en dof worden, soms ontstaan er schilfers en de kat kan last krijgen van jeuk.

Oudere katten kunnen last krijgen van een pijnlijke ingroei van nagels. Hier hebben wij ook veel ervaring mee en dit is een goede reden om een afspraak bij ons te maken, zodat uw kat weer pijnvrij verder kan lopen.

Marleen is gespecialiseerd in het onderhoud van de vacht bij katten en behandeld uw huisdier met veel liefde en geduld!

Kortom, wanneer u merkt dat de vacht of huid van uw kat er niet meer optimaal uit ziet, bent u van harte welkom om een afspraak bij haar te plannen in onze trimsalon.

Trimsalon Konijnen trimmen

KONIJNEN

Konijnen kunnen ook te maken krijgen met vervilte of geplakte vacht. Vaak gebeurt dat onder de staart. Juist bij konijnen is het zaak de vacht goed schoon te houden, om grote problemen te voorkomen. Wanneer de vacht nat blijft door urine of ontlasting is de kans aanwezig dat er myasis ontstaat. Dit is een ernstige huidaandoening, veroorzaakt door vliegen, die eitjes leggen in de natte haren. Deze aandoening kan dodelijk zijn voor uw konijn wanneer dit niet op tijd wordt behandeld.

Indien er sprake is van een vuile vacht bij uw konijn, wordt er altijd vrijblijvend overlegd met de dierenarts. Afhankelijk van de situatie worden de mogelijkheden met u besproken.

Maak nu online een afspraak