Dierenarts Tiel

Zo’n tweehonderd jaar geleden was een dierenarts vooral verantwoordelijk voor het welzijn van paarden in het leger en voor die van het vee. De naam ‘veearts’ was destijds in gebruik. Ongeveer honderd jaar geleden werden er meer kleine huisdieren gehouden en raakte de term ‘dierenarts’ in zwang. Er is in deze laatste eeuw veel veranderd. Zo is er veel meer aandacht gekomen voor het geestelijk welzijn van huisdieren, bijvoorbeeld om hen zo min mogelijk stress te laten ervaren als zij een bezoekje brengen aan de dierenarts. Daarnaast zijn er enorme ontwikkelingen doorgemaakt in de diagnostiek en behandelingsmogelijkheden met de bijbehorende apparatuur, medicijnen en voeding. Dierenkliniek Culemborg heeft de status Gold voor Cat Friendly Clinics, maar wij zijn even goed in onze zorg voor uw hond, parkiet of hamster. Voor een dierenarts in Tiel komt u daarom naar Dierenkliniek Culemborg.

Parasieten bescherming Dierenkliniek Culemborg

Preventieve zorg dierenarts Tiel

Bent u op zoek naar een dierenarts in Tiel die ook preventieve zorg geeft? Dan zit u goed bij Dierenkliniek Culemborg. Wij werken met het preventieve zorgpakket VetPlan. Tegen een maandelijkse vergoeding ontvangt uw huisdier elke preventieve zorg als controles, vaccinaties, ontwormingsproducten en producten tegen vlooien en teken. Ideaal voor als u net de eigenaar bent geworden van een pup of kitten, maar ook oudere huisdieren hebben hier veel baat bij.

Diagnose echografie Dierenkliniek Culemborg

Dierenarts in Tiel nodig? Daarom Dierenkliniek Culemborg

 • Cat Friendly Clinic Gold status;
 • Ook speciale aandacht voor andere huisdieren;
 • Gediplomeerde dierenartsen en paraveterinair personeel;
 • Ervaren en gediplomeerde trimsters;
 • Preventieve zorg met VetPlan;
 • Kattenhotel;
 • Ook voor tips en advies;
 • Eenvoudig online afspraken maken;
 • Op zaterdag geopend voor spoed en consulten;
 • Eventueel bezoek aan huis;
 • Nauwe samenwerking met Universiteit Utrecht.
Cat Friendly Clinic Gold Certificaat Dierenkliniek Culemborg

Cat Friendly Clinics Gold status

Katten zijn het liefst in hun eigen omgeving. Ze houden doorgaans niet van reizen en ze zijn erg gevoelig voor nieuwe geluiden, geuren en andere nieuwe indrukken. De International Society of Feline Medicine, ofwel de internationale vereniging voor kattengeneeskunde, heeft voor dierenklinieken normen opgesteld om katten zo min mogelijk stress te laten ervaren bij hun bezoek aan de dierenarts. Dierenkliniek Culemborg heeft daarbij de hoogste status, namelijk ‘Gold’ ontvangen. Dit betekent onder meer dat wij over de juiste apparatuur beschikken, ruim voldoende tijd uittrekken voor een afspraak, een aparte wachtruimte hebben voor katten en hun baasjes, de katten in hun reismand op ooghoogte van hun baasjes kunnen staan en nog veel meer. Maar bovenal betekent het dat alle medewerkers van Dierenkliniek Culemborg uw kat met zachtheid, begrip en respect behandelen. Hebt u voor uw kat een dierenarts in Tiel nodig? Wij komen desgewenst bij u thuis, maar u bent ook meer dan welkom in onze kliniek in Culemborg.

Header Over ons

Dierenarts Tiel voor alle behandelingen

Dierenkliniek Culemborg biedt een compleet pakket aan zorg, diagnose en behandelingsmogelijkheden. Wij beschikken over de modernste apparatuur en onze dierenartsen kunnen snel en adequaat chirurgisch ingrijpen. Daarnaast geven wij advies over bijvoorbeeld voeding en kunt u bij ons terecht voor een tandheelkundige behandeling voor uw huisdier. Ook hebben wij twee gediplomeerde trimsters die uw hond of kat deskundig en liefdevol trimmen. En niet te vergeten beschikken wij over een fantastisch kattenpension!

Dierenkliniek Culemborg richt zich op huisdieren in heel Nederland, zoekt u een dierenarts in Tiel, neem dan contact met ons op of maak meteen online een afspraak.

Dierenkliniek Culemborg, dichtbij u

Dierenkliniek Culemborg heeft een vaste patiëntendatabase van klanten uit heel Nederland, maar we richten ons voornamelijk op baasjes uit de provincie Utrecht. We zijn direct naast de A2 gevestigd op doortocht naar Schiphol. Naast Tiel behandelen wij als uw andere familiedokter dieren uit de omgeving van:

Beesd

Druten

Geldermalsen

Leerdam

Houten

Nieuwegein

IJsselstein

Wijk bij Duurstede

Veelgestelde vragen over Dierenarts Tiel

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Wij zijn open op maandag tot en met vrijdag van 8.00-19.00, zaterdag van 09.00-13.00, voor spoedgevallen, consulten, ophalen medicatie en balieverkoop. Tevens kunt u op deze dagen uw kat brengen of ophalen uit het kattenhotel.

Belt u buiten onze openingstijden dan wordt u automatisch doorverbonden met de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland (SGMN). Daar zijn ze gespecialiseerd in opvang van spoedgevallen.

Moet ik altijd een afspraak maken voor een bezoek aan de kliniek?

Ja, u kunt iedere dag bij ons een afspraak maken voor het spreekuur. De kliniek is te bereiken op 0345-517133. We hebben een snelle service, dus u hoeft met uw zieke huisdier nooit lang te wachten op een consult.

Op welke leeftijd kan mijn kat ‘geholpen’ worden?

Kittens worden op ongeveer 6 maanden leeftijd volwassen, ze bereiken daarmee een leeftijd waarin ze ook geslachtsrijp kunnen worden. Sommige kittens worden echter vroeger of later geslachtsrijp.

Op ruim een jaar leeftijd zijn ze pas echt volwassen en uitgegroeid. Katers kunnen vanaf ongeveer 6 maanden kater gedrag gaan vertonen omdat ze geslachtsrijp worden. Ze kunnen dan hun territorium gaan markeren door het sproeien van urine. We adviseren te wachten met castratie tot na 6 maanden, maar als hij voor die leeftijd al sproeit dan kan dat een reden zijn om op vroegere leeftijd te castreren.

Poezen worden krols als ze geslachtsrijp zijn, ze kunnen vanaf die periode gedekt en drachtig worden.  Ze kunnen het hele jaar door krols worden. Net als katers, steriliseren we poezen vanaf 6 maanden leeftijd.

Op welke leeftijd moet ik mijn dier laten vaccineren?

Honden: pups worden gevaccineerd bij ons op de leeftijd van 6 weken, 9 weken, 12 weken en 1 jaar. Daarna vaccineren we jaarlijks. U ontvangt van ons een oproep voor de vaccinaties.

Katten: jonge katten vaccineren we op de leeftijd van 9 en 12 weken, daarna wordt de vaccinatie jaarlijks herhaald en ontvangt u van ons een oproep.

Tegenwoordig kunt u ook een titerbepaling laten uitvoeren. U kunt op onze website meer hierover lezen: titerbepaling bij uw dier.

Wat te doen bij een spoedgeval?

Een spoedgeval is een aandoening waarbij het dier kan overlijden of ernstige complicaties kunnen ontstaan als er niet direct diergeneeskundig wordt ingegrepen. Voor spoedgevallen kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

Buiten de openingstijden bij ons in de kliniek werken we samen met de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland, te Utrecht. U belt naar hetzelfde nummer van Dierenkliniek Culemborg en u wordt automatisch doorverbonden.

Op deze manier bieden wij u de beste zorg voor uw dier, ook tijdens spoedgevallen!