Het voorkomen van tandheelkundige problemen begint al op jonge leeftijd bij het aanwennen van het dagelijks poetsen van de tanden van uw pup en kitten. Wij geven u graag meer informatie over de verzorging van het gebit van uw dier en u bent welkom om een ‘start pakket’ bij ons op te halen.

Gebit controleren honden

HERKENNEN

Uw dierenarts onderzoekt het gebit bij iedere controle, maar hoe herkent u thuis of het gebit van uw dier gezond is of behandeld dient te worden? Een aanwijzing  kan zijn, dat na het spelen met bijvoorbeeld een flosstouw of een kauwbot, er bloed op het speeltje te zien is. Ook een stank uit de bek is niet normaal en dient altijd te worden nagekeken door uw dierenarts. Het wrijven van de poten langs de bek of met de kop langs muur, tafelpoot, bank wrijven kan ook een pijnlijke bek verraden.

Bespreek mogelijke tandproblemen met ons, een intake gesprek en controle van het gebit bij onze ervaren paraveterinairs hiervoor is gratis.

Gebitsproblemen voorkomen met Dental Care

POETSEN EN VOEDING

Wij hebben veel ervaring met het voorkomen van gebitsproblemen door de voeding aan te passen. Het voordeel van een aangepast voer is een remmende werking van de ontwikkeling van tandsteen, tandplaque en verkleuring van de gebitselementen. Gebitsproblemen kunnen hierdoor voor een groot deel voorkomen worden.

Tandenpoetsen blijft echter het advies! Raadpleeg ons voor meer informatie en advies over de beste verzorging van uw hond of kat.

Header blog anesthesie

BEHANDELING

Zelfs bij het dagelijks verzorgen van het gebit van uw dier zal het nog steeds nodig kunnen zijn dat op een bepaald moment een gebitsbehandeling uitgevoerd moet worden. Eigenlijk is dit hetzelfde als bij mensen. Wij zijn gewend om tweemaal per jaar naar de tandarts te gaan, waarbij het gebit schoon gemaakt wordt, naast onze dagelijks verzorging.

Tijdens een tandheelkundige behandeling worden alle gebitselementen eerst goed schoon gemaakt, waarbij plaque en tandsteen wordt verwijderd.

Na de behandeling worden de elementen gepolijst en behandeld, waardoor het langer schoon blijft. De behandeling wordt uitgevoerd onder narcose met bewaking.

Naast dat het voor de algehele gezondheid van uw huisdier belangrijk is dat het gebit goed schoon is, horen we ook regelmatig van eigenaren dat ze na een tandheelkundige behandeling, thuis opmerken dat hun dier ervan is opgeknapt. Daar doen we het voor!

Ook bij konijnen en cavia’s komen regelmatig gebitsproblemen voor. Het jaarlijks laten controleren van het gebit is daarom zo belangrijk. Wanneer uw konijn of knaagdier moeite lijkt te hebben met eten, is dat een reden om direct naar de dierenarts te gaan.

Maak nu online een afspraak