Dierenarts Nieuwegein

Huisdieren dagen u uit, bieden troost, doen u lachen en maken u soms boos. Kortom: ze horen bij het leven, en bij uw gezin. En daar hoort daarom ook een ‘gezinsdokter’ bij: een dierarts in Nieuwegein – of omgeving – waar u terecht kunt voor alle behandelingen en waar uw huisdier de aandacht krijgt die hij of zij verdient. Voor u is er Dierenkliniek Culemborg. Wij zijn er voor de vaccinaties van uw pup of kitten, voor behandeling tegen vlooien en teken, u kunt bij ons uw hond of kat laten trimmen, uw kat kan in ons kattenpension logeren, wij hebben een tandheelkundige afdeling, beschikken over moderne apparatuur om bij uw zieke dier een diagnose te stellen, en we voeren operaties uit als dat nodig is. Dierenkliniek Culemborg heeft de Cat Friendly Clinics status Gold, maar zijn even goed met honden, parkieten en konijnen! Tot slot werken wij nauw samen met de faculteit diergeneeskunde van Universiteit Utrecht. Weet u een betere keuze voor een dierenarts in Nieuwegein en omgeving?

Diagnose echografie Dierenkliniek Culemborg

Dierenarts nodig in Nieuwegein of omgeving? Daarom Dierenkliniek Culemborg:

 • Gediplomeerde paraveterinairen en dierenartsen;
 • Dierenkliniek met Cat Friendly Clinics Gold status;
 • Minstens zulke goede zorg en aandacht voor andere huisdieren;
 • Preventief zorgplan met het VetPlan;
 • Moderne apparatuur voor diagnostiek en chirurgie;
 • Kattenhotel onderdeel van onze praktijk;
 • Gediplomeerde trimsters;
 • Online afspraken maken met dierenarts Nieuwegein e.o.;
 • Ook elke zaterdag geopend voor spoed en consulten;
 • Bezoek aan huis is tevens mogelijk;
 • Wij werken samen met Universiteit Utrecht.
Parasieten bescherming Dierenkliniek Culemborg

Preventieve zorg, ons VetPlan

Zoekt u een dierenarts in Druten voor preventieve zorg? Heel goed! Dierenkliniek Culemborg werkt met VetPlan, een preventief zorgpakket. Tegen een vaste vergoeding per maand ontvangt uw huisdier vaccinaties, de standaard controles, producten voor ontwormen en tegen teken en vlooien. Een vertrouwd gevoel als u zojuist een pup of kitten in huis hebt gehaald, maar ook voor volwassen huisdieren is dit een aanrader, zo vergeet u nooit meer de benodigde vaccinaties.

Cat Friendly Clinic Gold Certificaat Dierenkliniek Culemborg

Cat Friendly Clinics Gold status

Katten hebben snel last van stress. De International Society of Feline Medicine – internationale vereniging voor kattengeneeskunde – heeft daarom speciale normen voor dierenklinieken opgesteld om een bezoek aan de dierenarts zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Dierenkliniek Culemborg heeft als een van de weinige dierenklinieken in Nederland de status ‘Gold’ gekregen. Dit is wat wij onder andere doen:

 • Voor een standaard consult trekken wij 15 minuten uit;
 • Wij hebben een aparte wachtruimte voor katten en hun eigenaren;
 • De reismanden met kat kunnen op ooghoogte bij hun baasjes staan;
 • Wij gebruiken een speciale, ontspannende spray;
 • Dierenkliniek Culemborg beschikt over moderne, katvriendelijk apparatuur;
 • Wij benaderen uw kat – maar ook andere huisdieren – met respect en aandacht.

Zoekt u voor uw kat de beste dierenarts in Druten of omgeving, dan is dat Dierenkliniek Culemborg.

Header Over ons

Met uw kat zonder stress naar de dierenarts in Nieuwegein

Dierenkliniek Culemborg onderscheidt zich met complete en kwalitatief uitstekende zorg voor huisdieren. Wij leggen desgewenst een huisbezoek af in Nieuwegein. Wij leren uw huisdier en u graag kennen en willen er graag gedurende de hele levenscyclus voor u en hen zijn. U kunt ons bellen voor een afspraak, maar u kunt ook gebruikmaken van de online agenda als u een dierenarts in Nieuwegein of omstreken zoekt. Uiteraard staan wij in Culemborg voor u klaar in de kliniek met alle moderne middelen en faciliteiten.

Dierenkliniek Culemborg, dichtbij u

Dierenkliniek Culemborg heeft een vaste patiëntendatabase van klanten uit heel Nederland, maar we richten ons voornamelijk op baasjes uit de provincie Utrecht. We zijn direct naast de A2 gevestigd op doortocht naar Schiphol. Naast Nieuwegein behandelen wij als uw andere familiedokter dieren uit de omgeving van:

Houten

IJsselstein

Wijk bij Duurstede

Beesd

Druten

Leerdam

Tiel

Geldermalsen

Veelgestelde vragen over Dierenarts Nieuwegein

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Wij zijn open op maandag tot en met vrijdag van 8.00-19.00, zaterdag van 09.00-13.00, voor spoedgevallen, consulten, ophalen medicatie en balieverkoop. Tevens kunt u op deze dagen uw kat brengen of ophalen uit het kattenhotel.

Belt u buiten onze openingstijden dan wordt u automatisch doorverbonden met de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland (SGMN). Daar zijn ze gespecialiseerd in opvang van spoedgevallen.

Moet ik altijd een afspraak maken voor een bezoek aan de kliniek?

Ja, u kunt iedere dag bij ons een afspraak maken voor het spreekuur. De kliniek is te bereiken op 0345-517133. We hebben een snelle service, dus u hoeft met uw zieke huisdier nooit lang te wachten op een consult.

Op welke leeftijd kan mijn kat ‘geholpen’ worden?

Kittens worden op ongeveer 6 maanden leeftijd volwassen, ze bereiken daarmee een leeftijd waarin ze ook geslachtsrijp kunnen worden. Sommige kittens worden echter vroeger of later geslachtsrijp.

Op ruim een jaar leeftijd zijn ze pas echt volwassen en uitgegroeid. Katers kunnen vanaf ongeveer 6 maanden kater gedrag gaan vertonen omdat ze geslachtsrijp worden. Ze kunnen dan hun territorium gaan markeren door het sproeien van urine. We adviseren te wachten met castratie tot na 6 maanden, maar als hij voor die leeftijd al sproeit dan kan dat een reden zijn om op vroegere leeftijd te castreren.

Poezen worden krols als ze geslachtsrijp zijn, ze kunnen vanaf die periode gedekt en drachtig worden.  Ze kunnen het hele jaar door krols worden. Net als katers, steriliseren we poezen vanaf 6 maanden leeftijd.

Op welke leeftijd moet ik mijn dier laten vaccineren?

Honden: pups worden gevaccineerd bij ons op de leeftijd van 6 weken, 9 weken, 12 weken en 1 jaar. Daarna vaccineren we jaarlijks. U ontvangt van ons een oproep voor de vaccinaties.

Katten: jonge katten vaccineren we op de leeftijd van 9 en 12 weken, daarna wordt de vaccinatie jaarlijks herhaald en ontvangt u van ons een oproep.

Tegenwoordig kunt u ook een titerbepaling laten uitvoeren. U kunt op onze website meer hierover lezen: titerbepaling bij uw dier.

Wat te doen bij een spoedgeval?

Een spoedgeval is een aandoening waarbij het dier kan overlijden of ernstige complicaties kunnen ontstaan als er niet direct diergeneeskundig wordt ingegrepen. Voor spoedgevallen kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

Buiten de openingstijden bij ons in de kliniek werken we samen met de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland, te Utrecht. U belt naar hetzelfde nummer van Dierenkliniek Culemborg en u wordt automatisch doorverbonden.

Op deze manier bieden wij u de beste zorg voor uw dier, ook tijdens spoedgevallen!