Dierenarts Beesd

Dat huisdieren belangrijk zijn voor de mens, bewijst wel het feit dat ze duizenden jaren geleden al werden gedomesticeerd. Sommige wetenschappers zeggen dat de hond 100.000 jaar geleden al door de mens gehouden werd. Anderen houden het op 17.000 jaar. Wat wel vaststaat, is dat de hond als eerste dier gedomesticeerd werd. De kat werd waarschijnlijk 9.000 jaar geleden gedomesticeerd en de cavia 7.000 jaar geleden. Dat de cavia al zo lang als huisdier gehouden wordt, had u waarschijnlijk niet gedacht, toch? Het was Charles Darwin die ontdekte dat gedomesticeerde dieren er langer over doen om volwassen te worden dan hun wilde voorouders. Reden te meer om ze – waar mogelijk – een goede opvoeding te geven en ze met zorg te omringen! Daar hoort het zoeken naar de beste dierenarts in Beesd of omgeving bij. Dierenkliniek Culemborg komt dan al snel in beeld.

Diagnose echografie Dierenkliniek Culemborg

Een dierenarts in Beesd voor alle huisdierzorg

Vindt u het net als wij belangrijk dat u met uw dier in alle voorkomende gevallen naar dezelfde dierenarts kan en zo een band kan opbouwen? Bij Dierenkliniek Culemborg kunt u terecht voor alle behandelingen en met al uw vragen betreffende uw huisdier. Wij bieden:

Cat Friendly Clinic Gold Certificaat Dierenkliniek Culemborg

Cat Friendly Clinics Gold status

De International Society of Feline Medicine is een internationaal opererende vereniging die zich inzet voor het algemeen welzijn van katten. De vereniging heeft een standaard opgesteld met als doel om stress bij een bezoek aan de dierenarts zoveel mogelijk te beperken. Zo zijn er eisen voor de inrichting van de wacht- en onderzoeksruimte, eisen met betrekking tot de duur van het consult, het gebruik van katvriendelijke faciliteiten en – heel belangrijk – de omgang met katten. Dierenkliniek Culemborg voldoet aan de hoogste normen op elk vlak en heeft daarom de status Gold ontvangen. Al ons personeel heeft een speciale training gevolgd om met een respectvolle, zachte benadering stress bij uw kat zoveel als mogelijk te vermijden. Diezelfde grondbeginselen passen wij ook toe bij het behandelen van konijnen, parkieten, honden, cavia’s en andere (huis)dieren. De beste dierenarts voor Beesd is dan ook Dierenkliniek Culemborg.

Parasieten bescherming Dierenkliniek Culemborg

Voor preventieve zorg naar de dierenarts in Beesd?

Preventieve zorg is belangrijk. Niet alleen om uw huisdier zo lang mogelijk zo gezond mogelijk te houden, maar – in het geval van vaccinaties en kuren – de verspreiding van ziekten te helpen voorkomen. Voor optimale preventieve zorg kunt u bij Dierenkliniek Culemborg voor uw konijn, kat en hond een VetPlan abonnement afsluiten. Tegen een vaste vergoeding per maand verzekert u uw huisdier van de nodige preventieve zorg als controles en check-ups, vaccinaties, wormenkuren, middelen tegen vlooien en teken. Bovendien krijgt u met het VetPlan korting op mogelijke andere preventieve zorg. Dus ook als u in eerste instantie alleen voor preventieve zorg naar een dierenarts in Beesd wilt, is Dierenkliniek Culemborg een goede keuze.

Header Over ons

Dierenarts Beesd voor alle behandelingen

Ook als u geen gebruik wilt maken van het VetPlan of als er voor uw huisdier geen VetPlan abonnement beschikbaar is, bent u voor de preventieve zorg natuurlijk meer dan welkom bij Dierenkliniek Culemborg.

Wilt u een afspraak maken bij de beste dierenarts voor Beesd en omgeving, bel ons of maak gebruik van onze handige online agenda.

Dierenkliniek Culemborg, dichtbij u

Dierenkliniek Culemborg heeft een vaste patiëntendatabase van klanten uit heel Nederland, maar we richten ons voornamelijk op baasjes uit de provincie Utrecht. We zijn direct naast de A2 gevestigd op doortocht naar Schiphol. Naast Beesd behandelen wij als uw andere familiedokter dieren uit de omgeving van:

Druten

Geldermalsen

Leerdam

Tiel

Houten

Nieuwegein

IJsselstein

Wijk bij Duurstede

Veelgestelde vragen over Dierenarts Beesd

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Wij zijn open op maandag tot en met vrijdag van 8.00-19.00, zaterdag van 09.00-13.00, voor spoedgevallen, consulten, ophalen medicatie en balieverkoop. Tevens kunt u op deze dagen uw kat brengen of ophalen uit het kattenhotel.

Belt u buiten onze openingstijden dan wordt u automatisch doorverbonden met de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland (SGMN). Daar zijn ze gespecialiseerd in opvang van spoedgevallen.

Moet ik altijd een afspraak maken voor een bezoek aan de kliniek?

Ja, u kunt iedere dag bij ons een afspraak maken voor het spreekuur. De kliniek is te bereiken op 0345-517133. We hebben een snelle service, dus u hoeft met uw zieke huisdier nooit lang te wachten op een consult.

Op welke leeftijd kan mijn kat ‘geholpen’ worden?

Kittens worden op ongeveer 6 maanden leeftijd volwassen, ze bereiken daarmee een leeftijd waarin ze ook geslachtsrijp kunnen worden. Sommige kittens worden echter vroeger of later geslachtsrijp.

Op ruim een jaar leeftijd zijn ze pas echt volwassen en uitgegroeid. Katers kunnen vanaf ongeveer 6 maanden kater gedrag gaan vertonen omdat ze geslachtsrijp worden. Ze kunnen dan hun territorium gaan markeren door het sproeien van urine. We adviseren te wachten met castratie tot na 6 maanden, maar als hij voor die leeftijd al sproeit dan kan dat een reden zijn om op vroegere leeftijd te castreren.

Poezen worden krols als ze geslachtsrijp zijn, ze kunnen vanaf die periode gedekt en drachtig worden.  Ze kunnen het hele jaar door krols worden. Net als katers, steriliseren we poezen vanaf 6 maanden leeftijd.

Op welke leeftijd moet ik mijn dier laten vaccineren?

Honden: pups worden gevaccineerd bij ons op de leeftijd van 6 weken, 9 weken, 12 weken en 1 jaar. Daarna vaccineren we jaarlijks. U ontvangt van ons een oproep voor de vaccinaties.

Katten: jonge katten vaccineren we op de leeftijd van 9 en 12 weken, daarna wordt de vaccinatie jaarlijks herhaald en ontvangt u van ons een oproep.

Tegenwoordig kunt u ook een titerbepaling laten uitvoeren. U kunt op onze website meer hierover lezen: titerbepaling bij uw dier.

Wat te doen bij een spoedgeval?

Een spoedgeval is een aandoening waarbij het dier kan overlijden of ernstige complicaties kunnen ontstaan als er niet direct diergeneeskundig wordt ingegrepen. Voor spoedgevallen kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

Buiten de openingstijden bij ons in de kliniek werken we samen met de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland, te Utrecht. U belt naar hetzelfde nummer van Dierenkliniek Culemborg en u wordt automatisch doorverbonden.

Op deze manier bieden wij u de beste zorg voor uw dier, ook tijdens spoedgevallen!