Veelgestelde vragen

Hieronder enkele algemeen veel voorkomende vragen. Wij helpen u graag met eventuele andere vragen, bel ons gerust op voor overleg: 0345 517133.

U kunt online een afspraak maken!

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Wij zijn open op maandag tot en met vrijdag van 8.00-19.00, zaterdag van 09.00-13.00, voor spoedgevallen, consulten, ophalen medicatie en balieverkoop. Tevens kunt u op deze dagen uw kat brengen of ophalen uit het kattenhotel.

Belt u buiten onze openingstijden dan wordt u automatisch doorverbonden met de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland (SGMN). Daar zijn ze gespecialiseerd in opvang van spoedgevallen.

Moet ik altijd een afspraak maken voor een bezoek aan de kliniek?

Ja, u kunt iedere dag bij ons een afspraak maken voor het spreekuur. De kliniek is te bereiken op 0345-517133. We hebben een snelle service, dus u hoeft met uw zieke huisdier nooit lang te wachten op een consult.

Wat te doen bij een spoedgeval?

Een spoedgeval is een aandoening waarbij het dier kan overlijden of ernstige complicaties kunnen ontstaan als er niet direct diergeneeskundig wordt ingegrepen. Voor spoedgevallen kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

Buiten de openingstijden bij ons in de kliniek werken we samen met de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland, te Utrecht. U belt naar hetzelfde nummer van Dierenkliniek Culemborg en u wordt automatisch doorverbonden.

Op deze manier bieden wij u de beste zorg voor uw dier, ook tijdens spoedgevallen!

Op welke leeftijd moet ik mijn dier laten vaccineren?

Honden: pups worden gevaccineerd bij ons op de leeftijd van 6 weken, 9 weken, 12 weken en 1 jaar. Daarna vaccineren we jaarlijks. U ontvangt van ons een oproep voor de vaccinaties.

Katten: jonge katten vaccineren we op de leeftijd van 9 en 12 weken, daarna wordt de vaccinatie jaarlijks herhaald en ontvangt u van ons een oproep.

Tegenwoordig kunt u ook een titerbepaling laten uitvoeren. U kunt op onze website meer hierover lezen: titerbepaling bij uw dier.

Op welke leeftijd kan mijn kat ‘geholpen’ worden?

Kittens worden op ongeveer 6 maanden leeftijd volwassen, ze bereiken daarmee een leeftijd waarin ze ook geslachtsrijp kunnen worden. Sommige kittens worden echter vroeger of later geslachtsrijp.

Op ruim een jaar leeftijd zijn ze pas echt volwassen en uitgegroeid. Katers kunnen vanaf ongeveer 6 maanden kater gedrag gaan vertonen omdat ze geslachtsrijp worden. Ze kunnen dan hun territorium gaan markeren door het sproeien van urine. We adviseren te wachten met castratie tot na 6 maanden, maar als hij voor die leeftijd al sproeit dan kan dat een reden zijn om op vroegere leeftijd te castreren.

Poezen worden krols als ze geslachtsrijp zijn, ze kunnen vanaf die periode gedekt en drachtig worden.  Ze kunnen het hele jaar door krols worden. Net als katers, steriliseren we poezen vanaf 6 maanden leeftijd.

Al ruim 15 jaar actief in de regio
Eerstelijns praktijk voor gezelschapsdieren
Medisch geschoold ondersteunend personeel
240 vierkante meter praktijkruimte

Wat onze klanten zeggen

Zonder deze mensen had Binkie het nooit gered. Maar door alle zorg en toewijding is hij nu een héél gelukkige kater!

Gisteren voor de zoveelste keer met onze rauwdouwer Chairo langs geweest om hem even na te laten kijken na blessure. Hij zelf vindt het geweldig om daar te komen, en racet naar binnen. Ook al komt hij daar eigenlijk alleen voor behandeling. Maar blijft enthousiast. Er wordt erg goed gekeken en bekeken wat er aan de hand zou kunnen zijn. Ze nemen de tijd voor consult, praatje en zijn ontzettend lief met de dieren. Het is dat je maar 5 sterren kunt geven, van ons een 10+, voor de service, het altijd klaarstaan, meedenken en echt geïnteresseerd zijn. Top.

Maak nu online een afspraak