Dierenarts Geldermalsen e.o.

Dieren schenken liefde en vriendschap, bieden gezelligheid en vrolijkheid, maar ze kunnen ook zorgen en verdriet geven. Het is daarom goed een vertrouwde dierenarts in Geldermalsen of daar in de buurt te hebben waar u altijd op terug kunt vallen. Eentje waar u terecht kunt voor preventieve zorg, voor een deskundige diagnose, een operatie en zelfs voor tandheelkundige zorg of een trimbeurt. Dierenkliniek Culemborg biedt u die complete zorg voor kat en hond, hamster en parkiet. Wij maken graag kennis met uw guitige kitten die zijn eerste inentingen krijgt en wellicht een chip. En wij zijn er als uw hond iets te enthousiast van dat muurtje sprong en daarbij zijn poot heeft gebroken. We adviseren u over middelen tegen vlooien en teken, maken haar of zijn gebit schoon en we begeleiden u als we het slechtste nieuws moeten brengen dat er is. We zeggen niet voor niets dat wij uw andere familiedokter zijn!

Diagnose echografie Dierenkliniek Culemborg

Naar de dierenarts in Geldermalsen of omgeving? Daarom Dierenkliniek Culemborg:

Parasieten bescherming Dierenkliniek Culemborg

Preventief VetPlan

Wilt u voor preventieve zorg naar een dierenarts in Geldermalsen of daar in de buurt? Het preventieve zorgpakket VetPlan bij Dierenkliniek Culemborg is een fijn systeem. U kunt tegen een vaste vergoeding per maand terecht voor alle controles, de standaard vaccinaties, de middelen tegen vlooien en teken en de producten om te ontwormen. Het is meteen een mooie gelegenheid om kennis te maken met uw huisdier en zo weet u zeker dat uw kitten of pup – of oudere kat of hond – altijd de juiste vaccinaties heeft gehad.

Cat Friendly Clinic Gold Certificaat Dierenkliniek Culemborg

Cat Friendly Clinics Gold status

Zoekt u een dierenarts in Geldermalsen voor uw kat? Dierenkliniek Culemborg heeft van de International Society of Feline Medicine – internationale vereniging voor kattengeneeskunde – de Cat Friendly Clinics Gold status gekregen. Dit betekent dat wij aan de hoogste normen voldoen om het bezoek aan ons zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Dat doen wij onder andere zo:

  • Wij trekken voor een standaard consult 15 minuten uit;
  • Wij hebben een aparte wachtruimte voor u en uw kat;
  • De reismanden met kat staan op ooghoogte bij hun eigenaren;
  • Wij gebruiken in de kliniek een speciale, ontspannende spray;
  • Wij beschikken over moderne, katvriendelijk apparatuur en voorzieningen;
  • Wij benaderen uw kat – maar natuurlijk ook andere huisdieren – zacht en respectvol.

Het is duidelijk: Dierenkliniek Culemborg is een uitstekende keuze als u voor uw kat een dierenarts in Geldermalsen of omgeving zoekt.

Header Over ons

Dierenarts Geldermalsen voor alle behandelingen

Dierenkliniek Culemborg ontvangt huisdieren uit heel Nederland, wij staan voor u klaar als u op zoek bent naar een top dierenarts in Geldermalsen of omgeving. Neem contact met ons op of gebruik ons online afsprakensysteem om direct een afspraak in te plannen.

Dierenkliniek Culemborg, dichtbij u

Dierenkliniek Culemborg heeft een vaste patiëntendatabase van klanten uit heel Nederland, maar we richten ons voornamelijk op baasjes uit de provincie Utrecht. We zijn direct naast de A2 gevestigd op doortocht naar Schiphol. Naast Geldermalsen behandelen wij als uw andere familiedokter dieren uit de omgeving van:

Beesd

Druten

Leerdam

Tiel

Houten

Nieuwegein

IJsselstein

Wijk bij Duurstede

Veelgestelde vragen over Dierenarts Geldermalsen

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Wij zijn open op maandag tot en met vrijdag van 8.00-19.00, zaterdag van 09.00-13.00, voor spoedgevallen, consulten, ophalen medicatie en balieverkoop. Tevens kunt u op deze dagen uw kat brengen of ophalen uit het kattenhotel.

Belt u buiten onze openingstijden dan wordt u automatisch doorverbonden met de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland (SGMN). Daar zijn ze gespecialiseerd in opvang van spoedgevallen.

Moet ik altijd een afspraak maken voor een bezoek aan de kliniek?

Ja, u kunt iedere dag bij ons een afspraak maken voor het spreekuur. De kliniek is te bereiken op 0345-517133. We hebben een snelle service, dus u hoeft met uw zieke huisdier nooit lang te wachten op een consult.

Op welke leeftijd kan mijn kat ‘geholpen’ worden?

Kittens worden op ongeveer 6 maanden leeftijd volwassen, ze bereiken daarmee een leeftijd waarin ze ook geslachtsrijp kunnen worden. Sommige kittens worden echter vroeger of later geslachtsrijp.

Op ruim een jaar leeftijd zijn ze pas echt volwassen en uitgegroeid. Katers kunnen vanaf ongeveer 6 maanden kater gedrag gaan vertonen omdat ze geslachtsrijp worden. Ze kunnen dan hun territorium gaan markeren door het sproeien van urine. We adviseren te wachten met castratie tot na 6 maanden, maar als hij voor die leeftijd al sproeit dan kan dat een reden zijn om op vroegere leeftijd te castreren.

Poezen worden krols als ze geslachtsrijp zijn, ze kunnen vanaf die periode gedekt en drachtig worden.  Ze kunnen het hele jaar door krols worden. Net als katers, steriliseren we poezen vanaf 6 maanden leeftijd.

Op welke leeftijd moet ik mijn dier laten vaccineren?

Honden: pups worden gevaccineerd bij ons op de leeftijd van 6 weken, 9 weken, 12 weken en 1 jaar. Daarna vaccineren we jaarlijks. U ontvangt van ons een oproep voor de vaccinaties.

Katten: jonge katten vaccineren we op de leeftijd van 9 en 12 weken, daarna wordt de vaccinatie jaarlijks herhaald en ontvangt u van ons een oproep.

Tegenwoordig kunt u ook een titerbepaling laten uitvoeren. U kunt op onze website meer hierover lezen: titerbepaling bij uw dier.

Wat te doen bij een spoedgeval?

Een spoedgeval is een aandoening waarbij het dier kan overlijden of ernstige complicaties kunnen ontstaan als er niet direct diergeneeskundig wordt ingegrepen. Voor spoedgevallen kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

Buiten de openingstijden bij ons in de kliniek werken we samen met de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland, te Utrecht. U belt naar hetzelfde nummer van Dierenkliniek Culemborg en u wordt automatisch doorverbonden.

Op deze manier bieden wij u de beste zorg voor uw dier, ook tijdens spoedgevallen!