Om ziekten te voorkomen en in een vroeg stadium te kunnen behandelen, bieden wij een ruim programma van mogelijkheden aan. Ons zorgplan is daar een goed voorbeeld van. Op deze manier bent u gegarandeerd van de beste zorg tegen een scherp tarief. Iedere baas maar ook iedere dierenarts wil dat uw huisdier zo lang en gezond mogelijk leeft!

Spoedgevallen en opvang buiten openingstijden

VACCINEREN EN JAARLIJKSE CONTROLES

Het vaccineren van onze huisdieren blijft enorm belangrijk. Infectieziekten kunnen uw huisdier ernstig ziek maken en levensbedreigend zijn.

Samen met u maken wij een individueel plan voor uw dier; welke vaccinaties zijn er echt nodig, afhankelijk van de leefomgeving of bijvoorbeeld een bezoek naar het buitenland. Wij werken daarbij volgens de richtlijnen van World Small Animal Veterinary Association (WSAVA). 

Naast het vaccineren is een jaarlijkse controle net zo belangrijk (onder andere om ziektes te voorkomen en voortijdig op te sporen).

Omdat katten contact met honden meestal niet kunnen waarderen, hebben wij een aparte behandel- en wachtruimte voor katten. Er staat een ‘kattenkast’ in de wachtruimte waar de katten in hun mand op gezet kunnen worden, zodat ze minder stress ervaren dan wanneer ze op de grond geplaatst worden. Ook liggen er dekentjes welke u mag gebruiken om over de mand te doen. In de agenda zijn speciale kattenspreekuren gepland. Vraag bij een afspraak maken naar de mogelijkheden.

Bescherming parasieten

PARASIETEN

We raden aan uw huisdier te beschermen tegen ongewenste gasten, zoals vlooien, wormen en teken. Parasieten zijn slecht voor de gezondheid van uw huisdier, maar ook voor uw eigen gezondheid. Daarom is voorkomen van een besmetting zo belangrijk. Wij hebben in onze kliniek een uitgebreid assortiment om uw dier hiertegen te beschermen.

Gaat u naar het buitenland en gaat uw huisdier mee?  Informeer ons tijdig waar u naartoe gaat, zodat we een goede bescherming voor uw dier kunnen waarborgen. Ook in landen waar andere ziektes voorkomen dan in Nederland.

Puppy en Kittencontrole

PUPPY EN KITTENCONTROLE

U bent van harte welkom om kennis te komen maken met uw nieuwe pup of kitten! Wij kijken uw nieuwe huisdier volledig na en geven een overzichtelijk advies waaraan gedacht moet worden in de eerste periode. Wanneer uw kitten of puppy 4 maanden is geworden, worden ze uitgenodigd voor een gezondheidscontrole. Op deze leeftijd verandert er veel in het lichaam van uw dier, zoals bijvoorbeeld het wisselen van het gebit en het gedrag. Daarom vinden wij het zo belangrijk dat u rond deze leeftijd uw dier nog een keer laat controleren.

Bent u nog geen klant, maak dan via onderstaande link een afspraak voor deze controle.

Ruby den Besten dierenarts konijn

KONIJNEN EN KNAAGDIEREN

Onze dierenartsen hebben veel ervaring in het behandelen van konijnen en knaagdieren en hebben hiervoor diverse certificaten behaald.

Wij bieden de beste en juiste zorg tijdens de jaarlijkse controles en vaccinaties van uw konijn, maar zijn ook zeer ervaren in de medische en chirurgische behandeling bij konijnen en knaagdieren. Wij gebruiken een veilige en aangepaste narcose met nazorg, vanwege de specifieke behoefte van konijnen en knaagdieren.

Wanneer u met uw konijn of knaagdier langs komt en er is een soortgenoot in huis, breng uw konijnen dan samen naar de kliniek. Dit om het stressniveau bij uw konijn zo laag mogelijk te houden.

Seniorenplan Huisdieren

SENIORENPLAN

Omdat huisdieren net als mensen steeds ouder worden, besteden wij binnen de kliniek extra zorg en aandacht aan onze oudere patiënten. Zo kunnen we gezondheidsproblemen op tijd vaststellen en behandelen en houden we de kwaliteit van hun leven hoog.

We weten uit ervaring dat dieren ziekte en ongemak niet zo duidelijk laten zien, daarom kan het juist bij het oudere dier belangrijk zijn om naast uitgebreid lichamelijk onderzoek ook urine en bloedonderzoek uit te voeren.

Zie voor meer informatie onze blog over het seniorenplan.

Heeft u een ouder dier? Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

STRESSVRIJ HANTEREN VAN HONDEN, KATTEN en BIJZONDERE DIEREN

Wij geloven dat het mogelijk is om vanaf het begin zo stressvrij mogelijk met al uw dieren om te gaan. Dit zal op de langere termijn een groot plezier opleveren. Vanaf puppy en kitten leeftijd proberen we er een plezierige ervaring van te maken. Vele puppy’s hebben we getraind en stappen met plezier zelf de onderzoekstafel op! Ook katten weten we te ontdooien door ze eerst los te laten en te laten klimmen in de onderzoekskamer. Ondertussen nemen we met u de vragen door. Sommige honden en katten laten zich beter omkopen dan een ander, maar wij werken er hard aan om het vertrouwen bij zowel hond als kat te winnen!

Ook bij konijnen en knaagdieren geldt dit. Konijnen en bijvoorbeeld cavia’s laten stress slecht zien, maar hebben daar meestal wel last van. Daarom raden wij aan om bij een bezoek altijd het andere konijn of cavia mee te nemen (indien deze er is). Dat stelt gerust en voorkomt meer stress dan nodig is.

Neem gerust contact met ons op voor meer tips om het bezoek naar onze kliniek zo chill mogelijk te maken voor uw dier en uzelf.

 

 

Pijn management bij huisdieren

PIJN MANAGEMENT

Pijn bij onze huisdieren wordt vaak nog enorm onderschat door eigenaren en dierenartsen. Dieren geven helaas slecht aan wanneer ze last van pijn hebben en dat maakt het lastig te herkennen. Pijn heeft een grote negatieve invloed op het welzijn van uw huisdier en heeft daarom onze hoogste prioriteit wanneer we een patiënt behandelen voor welke medische reden dan ook. Pijn bestrijden is een belangrijk onderdeel bij routine operaties zoals bij bijvoorbeeld castraties en uitgebreide gebitsbehandelingen, maar ook bij chronisch zieke dieren. In de behandeling na een operatie zorgt pijnbestrijding voor een optimaal herstel. Wanneer er een zekere mate van pijn gevoeld wordt door een dier, reageert het lichaam daarop, dit zorgt voor een slechter herstel. Ook bij oudere dieren zijn er vele mogelijkheden om een veilige aanpak in pijnbestrijding te geven. Wij hebben daarvoor een speciaal arthroseprogramma ontwikkeld. Neemt u gerust contact met ons op wanneer u daarover vragen hebt.

Lege mand afscheid nemen huisdier

AFSCHEID NEMEN

Afscheid nemen is moeilijk. Het doormaken van de laatste levensfase van uw huisdier kunnen bij u vele vragen oproepen. Vaak horen wij dat een eigenaar twijfelt over de mate van kwaliteit van leven bij hun ziek of oud geworden dier.

Wij helpen u graag met deze beslissing en zorg in de laatste fase en bieden u hierover informatie om de beslissing wat minder zwaar te maken.

Wanneer het moment daar is, zorgen wij dat dit naar uw wens en in alle rust kan plaatsvinden. Iedere eigenaar heeft daarin een eigen specifieke voorkeur en kan dit bij ons aangeven. Wij nemen ruim de tijd hiervoor en vragen naar uw wensen om het afscheid zo zacht mogelijk te maken. Veel eigenaren vinden het fijn om iets tastbaars mee te nemen van hun dier. Wij bieden kosteloos een pootafdruk of plukje haar van uw dier aan ter herinnering.

Indien u een crematie wenst voor uw dier dan verzorgen wij dat voor u. Neemt u gerust met ons contact op voor meer informatie.

Maak nu online een afspraak