Gratis professionele voedingsbegeleiding voor uw dier door onze ervaren voedingsconsulenten. Ook bij overgewicht van uw huisdier!

Veranderen voeding kat - Cat Friendly clinic

Kwaliteit en veiligheid

Voeding speelt een belangrijke rol in het leven van onze huisdieren. Wij helpen u graag met het geven van een juist advies, aangezien de juiste voeding kiezen een uitdagende taak kan zijn met zoveel aanbod tegenwoordig.

Onze gediplomeerde voedingsdeskundigen geven u het juiste voedingsadvies voor uw dier. Wij bieden speciale onderhoudsvoeding welke ontwikkeld is om uw dier zo gezond mogelijk te houden, maar hebben ook een uitgebreid assortiment dieetvoeding welke nodig kan zijn bij medische aandoeningen, bijvoorbeeld nierdieet.

Hill's dierenvoeding VetEssential

Hill's VetEssentials

Voeding speelt een belangrijke rol in het leven van onze huisdieren en wij geloven dat de juiste voeding een positieve bijdrage kan geven aan de gezondheid van uw dier.

Wij werken daarvoor met de VetEssential producten van Hills, welke voor elke levensfase van uw hond of kat een juiste voeding biedt.

Voor puppy’s en kittens is er een voeding welke zich richt op de grote behoefte aan energie en eiwitten en zorgt voor een veilige en gezonde groei.

Wanneer uw dier volwassen is geworden, krijgt uw dier een voeding welke zich richt op het gezond houden van organen, botten en spieren door de jaren heen.

Eenmaal de senioren leeftijd bereikt, is het heel belangrijk om een perfect uitgebalanceerd voer te gaan geven welke op de oude dag een grote bijdrage levert om uw dier gezond te houden.

Hill's Prescription Diet

Hill's Prescription Diet

Hoewel elk merk dierenvoer beweert goede ingrediënten te gebruiken, gaat het bij echte voeding voor honden en katten om hoe die ingrediënten met elkaar in evenwicht zijn. Juist wanneer voeding ondersteuning moet bieden bij een bepaalde ziekte, is deze balans van levensbelang!

Wat voor gezondheidsproblemen uw dier ook heeft, vraag ons hoe Prescription Diet™ uw hond of kat kan helpen.

Uw dier een kieskeurige eter? Ook dat is geen probleem voor ons: wij hebben een uitgebreid advies hoe een voer moet worden gewisseld en geven een smaakgarantie voor het voer dat we u mee geven.

Overwicht bij uw huisdier

Bij Dierenkliniek Culemborg kunt u terecht voor een professionele voedingsbegeleiding voor uw hond of kat wanneer deze te maken heeft met overgewicht.

Het komt steeds vaker voor dat onze huisdieren te maken krijgen met overgewicht. Uit ervaring is gebleken dat ongeveer de helft van onze huisdieren te zwaar is!

Overgewicht brengt helaas vele gezondheidsproblemen met zich mee. Dieren die te zwaar zijn krijgen onder andere te maken met gewrichtsproblemen en kunnen last krijgen van diabetes, ook wel suikerziekte genoemd. Er wordt nog veel onderzoek gedaan naar alle bijwerkingen van overgewicht bij dieren, we weten in ieder geval dat overgewicht leidt tot allerlei nare ontstekingen van vet, gewrichten en organen.

Kortom voorkomen is beter dan genezen en aan overgewicht is echt wat te doen bij uw dier!

Om verantwoord het gewicht weer onder te controle te krijgen is het raadzaam dit onder begeleiding te doen van onze paraveterinairs en dierenartsen. Wij hebben hiervoor speciale spreekuren.

Klik hier om een afspraak te maken.

Maak nu online een afspraak