Dierenarts Leerdam

Huisdieren, of gezelschapsdieren zoals ze soms – terecht! – ook genoemd worden, verrijken het leven, maar het is ook een hele verantwoordelijkheid ze te hebben. Ze vragen net als de mens zorg en aandacht. Gelukkig is er Dierenkliniek Culemborg, uw andere familiedokter, zoals wij onszelf graag noemen. Woont u in Leerdam en bent u voor uw (nieuwe) huisgenoot op zoek naar een dierenarts in Leerdam? Met een kwartier bent u bij onze praktijk in Culemborg. Laten we eens wat wapenfeiten noemen:

Cat Friendly Clinic Gold Certificaat Dierenkliniek Culemborg

Zonder stress met uw kat naar de dierenarts in Leerdam of omgeving?

Dat kan bij Dierenkliniek Culemborg. Wij hebben van de International Society of Feline Medicine – internationale vereniging voor kattengeneeskunde – de Cat Friendly Clinics status Gold gekregen. Dit betekent dat wij voldoen aan de hoogste eisen die zijn gesteld met betrekking tot een zo ontspannen mogelijk bezoek aan onze kliniek. Zo bieden wij:

  • Een extra lang consult van 15 minuten in plaats van de standaard 10;
  • Een wachtruimte waar de reismand op ooghoogte van de eigenaar gezet kan worden;
  • Wij gebruiken een spray die katten helpt ontspannen;
  • Apparatuur en faciliteiten gericht op het welzijn van uw kat;
  • Al ons personeel is speciaal getraind in het respectvol omgaan met katten.

Wij behandelen overigens niet alleen katten, maar natuurlijk ook andere (huis)dieren met net zoveel liefde en respect!

Parasieten bescherming Dierenkliniek Culemborg

Voor preventieve zorg naar de dierenarts in Leerdam of daar in de buurt?

Dierenkliniek Culemborg werkt met een VetPlan, een pakket aan preventieve zorg. Tegen een vast bedrag per maand krijgt uw huisdier onder meer:

  • Controles, ook van het gebit;
  • Vaccinaties;
  • Wormenkuur;
  • Middel tegen teken en vlooien.

Ideaal als u met een kitten of pup bij ons komt, maar natuurlijk ook voor de volwassen kat of hond. U kunt geen vaccinaties of andere zorg vergeten en bovendien vormen deze regelmatige bezoekjes een mooie gelegenheid uw huisdier beter te leren kennen en te volgen gedurende zijn leven. Een geruststellend idee, toch?

Seniorenplan Huisdieren

Bezoek van uw dierenarts in Leerdam bij u thuis nodig?

Dat kan. Wij leggen huisbezoeken af met twee personen, een van onze dierenartsen komt dan samen met een van onze paraveterinairen bij u thuis in Leerdam. Natuurlijk is het doorgaans fijner als u met uw huisdier naar onze praktijk kunt komen waar wij alle moderne apparatuur en de juiste faciliteiten hebben – ook om een operatie uit te voeren – maar dit is niet altijd mogelijk.

Header Over ons

Trimsalon en kattenhotel Culemborg

Naast een uitstekend geoutilleerde dierenkliniek hebben wij nog meer te bieden, namelijk een trimsalon en een kattenhotel. Natuurlijk zijn alle medewerkers gediplomeerd, maar er is bovendien veterinair toezicht. Zoekt u een dierenarts in Leerdam of omgeving met alle faciliteiten, dan is Dierenkliniek Culemborg de beste keuze.

Neem contact op of maak direct online een afspraak.

Dierenkliniek Culemborg, dichtbij u

Dierenkliniek Culemborg heeft een vaste patiëntendatabase van klanten uit heel Nederland, maar we richten ons voornamelijk op baasjes uit de provincie Utrecht. We zijn direct naast de A2 gevestigd op doortocht naar Schiphol. Naast Leerdam behandelen wij als uw andere familiedokter dieren uit de omgeving van:

Beesd

Druten

Geldermalsen

Tiel

Houten

Nieuwegein

IJsselstein

Wijk bij Duurstede

Veelgestelde vragen over Dierenarts Leerdam

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Wij zijn open op maandag tot en met vrijdag van 8.00-19.00, zaterdag van 09.00-13.00, voor spoedgevallen, consulten, ophalen medicatie en balieverkoop. Tevens kunt u op deze dagen uw kat brengen of ophalen uit het kattenhotel.

Belt u buiten onze openingstijden dan wordt u automatisch doorverbonden met de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland (SGMN). Daar zijn ze gespecialiseerd in opvang van spoedgevallen.

Moet ik altijd een afspraak maken voor een bezoek aan de kliniek?

Ja, u kunt iedere dag bij ons een afspraak maken voor het spreekuur. De kliniek is te bereiken op 0345-517133. We hebben een snelle service, dus u hoeft met uw zieke huisdier nooit lang te wachten op een consult.

Op welke leeftijd kan mijn kat ‘geholpen’ worden?

Kittens worden op ongeveer 6 maanden leeftijd volwassen, ze bereiken daarmee een leeftijd waarin ze ook geslachtsrijp kunnen worden. Sommige kittens worden echter vroeger of later geslachtsrijp.

Op ruim een jaar leeftijd zijn ze pas echt volwassen en uitgegroeid. Katers kunnen vanaf ongeveer 6 maanden kater gedrag gaan vertonen omdat ze geslachtsrijp worden. Ze kunnen dan hun territorium gaan markeren door het sproeien van urine. We adviseren te wachten met castratie tot na 6 maanden, maar als hij voor die leeftijd al sproeit dan kan dat een reden zijn om op vroegere leeftijd te castreren.

Poezen worden krols als ze geslachtsrijp zijn, ze kunnen vanaf die periode gedekt en drachtig worden.  Ze kunnen het hele jaar door krols worden. Net als katers, steriliseren we poezen vanaf 6 maanden leeftijd.

Op welke leeftijd moet ik mijn dier laten vaccineren?

Honden: pups worden gevaccineerd bij ons op de leeftijd van 6 weken, 9 weken, 12 weken en 1 jaar. Daarna vaccineren we jaarlijks. U ontvangt van ons een oproep voor de vaccinaties.

Katten: jonge katten vaccineren we op de leeftijd van 9 en 12 weken, daarna wordt de vaccinatie jaarlijks herhaald en ontvangt u van ons een oproep.

Tegenwoordig kunt u ook een titerbepaling laten uitvoeren. U kunt op onze website meer hierover lezen: titerbepaling bij uw dier.

Wat te doen bij een spoedgeval?

Een spoedgeval is een aandoening waarbij het dier kan overlijden of ernstige complicaties kunnen ontstaan als er niet direct diergeneeskundig wordt ingegrepen. Voor spoedgevallen kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

Buiten de openingstijden bij ons in de kliniek werken we samen met de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland, te Utrecht. U belt naar hetzelfde nummer van Dierenkliniek Culemborg en u wordt automatisch doorverbonden.

Op deze manier bieden wij u de beste zorg voor uw dier, ook tijdens spoedgevallen!