Dierenarts Houten

Er is de laatste jaren veel veranderd in de zorg voor huisdieren. Er is bijvoorbeeld veel meer aandacht gekomen voor het belang van goede voeding en vaccinaties, maar ook voor het geestelijk welzijn van dieren. Daar zijn belangrijke ontwikkelingen mee gepaard gegaan, zo is er goede onderzoeksapparatuur ontwikkeld, is de preventieve zorg verbeterd en zijn er verenigingen die zich inzetten voor het welzijn van dieren. Een voorbeeld van zo’n vereniging is de internationale vereniging voor kattengeneeskunde, de International Society of Feline Medicine. Speciaal voor dierenklinieken hebben zij een standaard opgesteld om het bezoek aan de dierenarts zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Daarbij is aandacht voor de faciliteiten, maar ook voor hoe het personeel met katten omgaat. Dierenkliniek Culemborg heeft als een van de weinige dierenartsen in Nederland de hoogste status – Gold – ontvangen. Uiteraard geven wij niet alleen katten de best mogelijke behandeling, maar ook andere (huis)dieren. Zoekt u een dierenarts in Houten, dan is de nabij gelegen Dierenkliniek Culemborg een logische keuze!

Parasieten bescherming Dierenkliniek Culemborg

Voor preventieve zorg naar de dierenarts in Houten?

Ook dan is Dierenkliniek Culemborg een goede keuze. Bij ons kunt u tegen een vaste vergoeding per maand alle preventieve zorg voor uw hond, kat of konijn krijgen volgens het VetPlan. Die preventieve zorg bestaat onder meer uit:

 • Regelmatig een gezondheidscheck-up. Mogelijke problemen kunnen in een vroeg stadium ontdekt worden, zodat u snel de optimale, gerichte zorg kunt bieden.
 • Uw huisdier heeft regelmatig een vaccinatie nodig tegen verschillende ziektes. Met het VetPlan wordt u automatisch opgeroepen voor de komende vaccinatie, vergeten is er dus niet meer bij.
 • Een kat of hond die buiten komt, kan gemakkelijk besmet raken met wormeneitjes. Maar ook voor een kat die altijd binnen is, is een wormenkuur belangrijk omdat zij indirect besmet kunnen raken.
 • Producten tegen ectoparasieten, oftewel parasieten die op het lichaam van uw huisdier kunnen leven, zoals teken en vlooien. Uw huisdier krijgt van ons het best werkende middel.
 • Tot slot komt u in aanmerking voor korting op aanvullende preventieve zorg.

Het fijne aan het VetPlan is ook dat als u met uw pup, kitten of lamprei – zo wordt het jong van een konijn genoemd – bij ons komt, wij uw dier leren kennen en dat is voor u, voor ons én voor uw huisdier prettig. Maar natuurlijk kunt u ook voor het eerst bij ons komen voor preventieve zorg als uw dier al volwassen is. Of als u geen gebruik van het VetPlan wilt of kunt maken. Dierenkliniek Culemborg is er voor preventieve zorg voor elk huisdier waarvoor u naar de dierenarts in Houten zou willen gaan.

Diagnose echografie Dierenkliniek Culemborg

Dierenarts Houten, voor alle behandelingen?

Dierenkliniek Culemborg biedt een heel scala aan dierenzorg. We zetten er een aantal op een rij:

Cat Friendly Clinic Gold Certificaat Dierenkliniek Culemborg

Cat Friendly Clinics Gold status

Katten hebben snel last van stress. De International Society of Feline Medicine – internationale vereniging voor kattengeneeskunde – heeft daarom speciale normen voor dierenklinieken opgesteld om een bezoek aan de dierenarts zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Dierenkliniek Culemborg heeft als een van de weinige dierenklinieken in Nederland de status ‘Gold’ gekregen. Dit is wat wij onder andere doen:

 • Voor een standaard consult trekken wij 15 minuten uit;
 • Wij hebben een aparte wachtruimte voor katten en hun eigenaren;
 • De reismanden met kat kunnen op ooghoogte bij hun baasjes staan;
 • Wij gebruiken een speciale, ontspannende spray;
 • Dierenkliniek Culemborg beschikt over moderne, katvriendelijk apparatuur;
 • Wij benaderen uw kat – maar ook andere huisdieren – met respect en aandacht.

Zoekt u voor uw kat de beste dierenarts in Druten of omgeving, dan is dat Dierenkliniek Culemborg.

Header Over ons

Laten we afspreken!

Dierenkliniek Culemborg is er voor huisdieren in het hele land. Bent u op zoek naar een dierenarts in Houten of omgeving, bel ons voor een afspraak of maak gebruik van onze handige online agenda.

Dierenkliniek Culemborg, dichtbij u

Dierenkliniek Culemborg heeft een vaste patiëntendatabase van klanten uit heel Nederland, maar we richten ons voornamelijk op baasjes uit de provincie Utrecht. We zijn direct naast de A2 gevestigd op doortocht naar Schiphol. Naast Houten behandelen wij als uw andere familiedokter dieren uit de omgeving van:

Nieuwegein

IJsselstein

Wijk bij Duurstede

Beesd

Druten

Leerdam

Tiel

Geldermalsen

Veelgestelde vragen over Dierenarts Druten

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Wij zijn open op maandag tot en met vrijdag van 8.00-19.00, zaterdag van 09.00-13.00, voor spoedgevallen, consulten, ophalen medicatie en balieverkoop. Tevens kunt u op deze dagen uw kat brengen of ophalen uit het kattenhotel.

Belt u buiten onze openingstijden dan wordt u automatisch doorverbonden met de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland (SGMN). Daar zijn ze gespecialiseerd in opvang van spoedgevallen.

Moet ik altijd een afspraak maken voor een bezoek aan de kliniek?

Ja, u kunt iedere dag bij ons een afspraak maken voor het spreekuur. De kliniek is te bereiken op 0345-517133. We hebben een snelle service, dus u hoeft met uw zieke huisdier nooit lang te wachten op een consult.

Op welke leeftijd kan mijn kat ‘geholpen’ worden?

Kittens worden op ongeveer 6 maanden leeftijd volwassen, ze bereiken daarmee een leeftijd waarin ze ook geslachtsrijp kunnen worden. Sommige kittens worden echter vroeger of later geslachtsrijp.

Op ruim een jaar leeftijd zijn ze pas echt volwassen en uitgegroeid. Katers kunnen vanaf ongeveer 6 maanden kater gedrag gaan vertonen omdat ze geslachtsrijp worden. Ze kunnen dan hun territorium gaan markeren door het sproeien van urine. We adviseren te wachten met castratie tot na 6 maanden, maar als hij voor die leeftijd al sproeit dan kan dat een reden zijn om op vroegere leeftijd te castreren.

Poezen worden krols als ze geslachtsrijp zijn, ze kunnen vanaf die periode gedekt en drachtig worden.  Ze kunnen het hele jaar door krols worden. Net als katers, steriliseren we poezen vanaf 6 maanden leeftijd.

Op welke leeftijd moet ik mijn dier laten vaccineren?

Honden: pups worden gevaccineerd bij ons op de leeftijd van 6 weken, 9 weken, 12 weken en 1 jaar. Daarna vaccineren we jaarlijks. U ontvangt van ons een oproep voor de vaccinaties.

Katten: jonge katten vaccineren we op de leeftijd van 9 en 12 weken, daarna wordt de vaccinatie jaarlijks herhaald en ontvangt u van ons een oproep.

Tegenwoordig kunt u ook een titerbepaling laten uitvoeren. U kunt op onze website meer hierover lezen: titerbepaling bij uw dier.

Wat te doen bij een spoedgeval?

Een spoedgeval is een aandoening waarbij het dier kan overlijden of ernstige complicaties kunnen ontstaan als er niet direct diergeneeskundig wordt ingegrepen. Voor spoedgevallen kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

Buiten de openingstijden bij ons in de kliniek werken we samen met de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland, te Utrecht. U belt naar hetzelfde nummer van Dierenkliniek Culemborg en u wordt automatisch doorverbonden.

Op deze manier bieden wij u de beste zorg voor uw dier, ook tijdens spoedgevallen!