Dierenarts IJsselstein

Huisdieren zijn belangrijk voor de mens. In vroegere tijden was dat vooral voor het jagen op muizen en ander ongedierte en om het erf te bewaken bijvoorbeeld. Maar al decennialang wordt ook ingezien hoe belangrijk een huisdier is voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen, en voor het welzijn van ouderen bijvoorbeeld. En hoe vaak wordt wel niet gezegd dat een hond goed is om meer beweging te krijgen? Maar natuurlijk ‘nemen’ we niet alleen van onze huisdieren, we geven ook. Liefde, aandacht en zorg bijvoorbeeld. Dus het is logisch dat u voor uw huisdier op zoek gaat naar de beste dierenarts in IJsselstein en omgeving. En dan komt u al snel uit op Dierenkliniek Culemborg.

Diagnose echografie Dierenkliniek Culemborg

Zoekt u een dierenarts in IJsselstein voor alle huisdierzorg?

Dierenkliniek Culemborg biedt het hele pakket aan huisdierzorg. Bovendien werken wij nauw samen met de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. U hoeft dus in principe nooit naar een andere dierenarts in IJsselstein of elders voor een bepaalde behandeling. Wij hebben zelfs twee gediplomeerde trimsters om uw kat of hond te trimmen én uw kat kan desgewenst in het kattenhotel logeren dat aan onze dierenkliniek verbonden is. Verder noemen we nog:

Cat Friendly Clinic Gold Certificaat Dierenkliniek Culemborg

Cat Friendly Clinics status Gold

Een van de internationale verenigingen die zich inzet voor het welzijn van katten, is de International Society of Feline Medicine. Deze vereniging heeft normen opgesteld voor dierenklinieken om stress bij katten zoveel mogelijk te voorkomen bij een bezoek aan de dierenarts. Dierenkliniek Culemborg voldoet aan de strengste eisen en heeft de status Gold ontvangen. Naast de inrichting van de wacht- en onderzoeksruimte met speciale faciliteiten, zijn er eisen gesteld voor de omgang met katten. Al ons personeel heeft hiervoor een training gevolgd. De basishouding is er een van respect en zachtheid en die geldt natuurlijk niet alleen voor katten, maar ook voor kanaries, honden, konijnen en ratjes.

Voor de beste dierenarts in IJsselstein en omstreken gaat u naar Dierenkliniek Culemborg.

Parasieten bescherming Dierenkliniek Culemborg

Preventieve zorg nodig van de dierenarts in IJsselstein?

Ook dan is Dierenkliniek Culemborg een uitstekende keuze. Ons preventieve zorgplan is het VetPlan. Voor een vast bedrag per maand ontvangt uw hond, kat of konijn alle wenselijke preventieve zorg. Die bestaat onder andere uit:

  • Mogelijke problemen kunnen zo in een vroeg stadium getackeld worden.
  • Het VetPlan voorziet in de nodige vaccinaties, u krijgt er automatisch een herinnering voor.
  • Niet alleen voor huisdieren die buiten komen, is het van belang om regelmatig een kuur te krijgen, ook binnendieren kunnen indirect besmet raken.
  • Anti vlooien- en tekenmiddelen. Uw dierenarts geeft het optimale middel voor uw dier.
  • Tot slot ontvangt u korting op eventuele aanvullende preventieve zorg.

Wilt u geen gebruikmaken van het VetPlan of hebt u een huisdier waarvoor geen VetPlan is, dan bent u natuurlijk ook altijd welkom in onze praktijk.

Header Over ons

Zullen we afspreken?

Wij leren uw huisdier en u graag kennen en willen er graag gedurende de hele levenscyclus voor u en hen zijn. U kunt ons bellen voor een afspraak, maar u kunt ook gebruikmaken van de online agenda als u een dierenarts in IJsselstein of omstreken. Dierenkliniek Culemborg is er voor elk huisdier, waar ook in Nederland.

Dierenkliniek Culemborg, dichtbij u

Dierenkliniek Culemborg heeft een vaste patiëntendatabase van klanten uit heel Nederland, maar we richten ons voornamelijk op baasjes uit de provincie Utrecht. We zijn direct naast de A2 gevestigd op doortocht naar Schiphol. Naast IJsselstein behandelen wij als uw andere familiedokter dieren uit de omgeving van:

Nieuwegein

Houten

Wijk bij Duurstede

Beesd

Druten

Leerdam

Tiel

Geldermalsen

Veelgestelde vragen over Dierenarts IJsselstein

Kan ik jullie 24 uur per dag bereiken?

Wij zijn open op maandag tot en met vrijdag van 8.00-19.00, zaterdag van 09.00-13.00, voor spoedgevallen, consulten, ophalen medicatie en balieverkoop. Tevens kunt u op deze dagen uw kat brengen of ophalen uit het kattenhotel.

Belt u buiten onze openingstijden dan wordt u automatisch doorverbonden met de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland (SGMN). Daar zijn ze gespecialiseerd in opvang van spoedgevallen.

Moet ik altijd een afspraak maken voor een bezoek aan de kliniek?

Ja, u kunt iedere dag bij ons een afspraak maken voor het spreekuur. De kliniek is te bereiken op 0345-517133. We hebben een snelle service, dus u hoeft met uw zieke huisdier nooit lang te wachten op een consult.

Op welke leeftijd kan mijn kat ‘geholpen’ worden?

Kittens worden op ongeveer 6 maanden leeftijd volwassen, ze bereiken daarmee een leeftijd waarin ze ook geslachtsrijp kunnen worden. Sommige kittens worden echter vroeger of later geslachtsrijp.

Op ruim een jaar leeftijd zijn ze pas echt volwassen en uitgegroeid. Katers kunnen vanaf ongeveer 6 maanden kater gedrag gaan vertonen omdat ze geslachtsrijp worden. Ze kunnen dan hun territorium gaan markeren door het sproeien van urine. We adviseren te wachten met castratie tot na 6 maanden, maar als hij voor die leeftijd al sproeit dan kan dat een reden zijn om op vroegere leeftijd te castreren.

Poezen worden krols als ze geslachtsrijp zijn, ze kunnen vanaf die periode gedekt en drachtig worden.  Ze kunnen het hele jaar door krols worden. Net als katers, steriliseren we poezen vanaf 6 maanden leeftijd.

Op welke leeftijd moet ik mijn dier laten vaccineren?

Honden: pups worden gevaccineerd bij ons op de leeftijd van 6 weken, 9 weken, 12 weken en 1 jaar. Daarna vaccineren we jaarlijks. U ontvangt van ons een oproep voor de vaccinaties.

Katten: jonge katten vaccineren we op de leeftijd van 9 en 12 weken, daarna wordt de vaccinatie jaarlijks herhaald en ontvangt u van ons een oproep.

Tegenwoordig kunt u ook een titerbepaling laten uitvoeren. U kunt op onze website meer hierover lezen: titerbepaling bij uw dier.

Wat te doen bij een spoedgeval?

Een spoedgeval is een aandoening waarbij het dier kan overlijden of ernstige complicaties kunnen ontstaan als er niet direct diergeneeskundig wordt ingegrepen. Voor spoedgevallen kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

Buiten de openingstijden bij ons in de kliniek werken we samen met de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland, te Utrecht. U belt naar hetzelfde nummer van Dierenkliniek Culemborg en u wordt automatisch doorverbonden.

Op deze manier bieden wij u de beste zorg voor uw dier, ook tijdens spoedgevallen!