Vacature Trimsalon Culemborg
Informatief

Trimsalon Culemborg

In onze trimsalon kunt u op een professionele en stressvrije manier de vacht van uw huisdier laten verzorgen. Het is raadzaam om de vacht van iedere hond met regelmaat te laten verzorgen om problemen met vacht en huid te voorkomen.

Bij katten wordt de vachtbehandeling steeds belangrijker. We zien namelijk steeds vaker vachtproblemen, doordat langharige rassen (Maine Coons, Noorse Boskatten oa) als huisdier gehouden worden. Het bijhouden van de lange vacht kan namelijk best bewerkelijk zijn. Ook oude katten of katten met overgewicht, welke moeite hebben met het verzorgen van hun vacht, kunnen hierbij onze hulp nodig hebben. Het verwijderen van losse vacht helpt daarnaast ook erg goed om last van haarballen te verminderen.

Hetzelfde geldt voor konijnen met een lange vacht. Daarnaast hebben konijnen een dunne huid, daarom is het verstandig eerst advies te vragen aan de trimster of dierenarts alvorens zelf aan de slag te gaan met het wegknippen van vervilte plukken vacht!

Trimsalon Culemborg

Wanneer u een afspraak bij Trimsalon Culemborg heeft gemaakt, zal uw dier van kop tot teen worden verzorgd.

Afhankelijk van het type dier en vacht wordt er geschoren, geplukt of gewassen, geföhnd en geknipt. Er wordt altijd voor de behandeling met u doorgenomen welke vachtbehandeling het advies is, waarbij u uw wensen kunt doorgeven.

Naast de vachtbehandeling, wordt er ook gekeken naar:

  • de conditie van het gebit
  • de nagels en indien te lang worden deze geknipt
  • de oren en indien nodig schoongemaakt en de haren verwijderd
  • de aanwezigheid van eventuele parasieten en verwijderd indien nodig (bijv teken)
  • de anaalklieren en indien nodig geleegd

Advies na de trimbehandeling

Vachtproblemen kunnen ontstaan door een verkeerde manier van borstelen.  De juiste borstel kan bijvoorbeeld een wereld van verschil maken, maar ook hoe de vacht gekamd wordt. Onze trimsters geven na afloop een goed advies om uw dier thuis zoveel mogelijk te kunnen onderhouden en geven een advies wanneer weer een afspraak gepland kan worden voor de vacht.

Kosten van een trimbehandeling van uw dier

De kosten worden voor de behandeling altijd met u doorgenomen. De tarieven bij de hond hangt af van het gewicht en type vacht. Bij katten komt het soms voor dat ze te bang of te boos worden tijdens het trimmen. De dierenarts kan dan uw kat onder narcose brengen en zo de klitten verwijderen, of de vacht scheren zonder onnodige stress voor uw dier. Ook hiervoor geven we van te voren een prijsindicatie aan u door.

Onze trimsters geven u graag een vrijblijvend advies over de mogelijkheden voor een juiste vachtbehandeling bij uw dier!

Maak nu online een afspraak