Gebitsverzorging

Hoe kan ik de tanden van mijn huisdier het beste schoonhouden?

Er bestaat geen betere methode om de tanden schoon te houden dan regelmatig poetsen van het gebit. Kauwstaafjes en speciale voeding kunnen wat helpen maar niets werkt zo goed als poetsen.

Daarom raden wij aan om vanaf jonge leeftijd al te starten met het poetsen van de tanden van uw pup. Ook met enig geduld kunnen we katten laten wennen aan het poetsen van de tanden. Gebruik wel altijd een speciale tandenborstel en tandpasta, geschikt en veilig voor dieren! Onze tandpasta (met Xylitol) is namelijk giftig voor huisdieren!

Zorg altijd voor een rustige en vertrouwde omgeving wanneer u gaat starten met het poetsen. 

Om uw dier te laten wennen aan het tandenpoetsen, is het verstandig dit langzaam op te bouwen. Laat eerst uw dier eens proeven van de tandpasta, hier zit vleessmaak aan en vaak vinden ze dit erg lekker. 

Dan wordt het een beloning en zullen ze het leuk gaan vinden. Bouw daarna langzaam op met de tandenborstel, doe eerst een alleen de hoektanden en later de snijtanden erbij en daarna de kiezen ook. Om de achterste kiezen goed te bereiken moet de wang vaak iets naar achteren getrokken worden. Met name de overgangsrand van tand naar tandvlees is belangrijk om te

poetsen, daar hoopt zich vaak als eerste tandplaque op.

U kunt ons altijd vragen voor tips of een ‘poetsconsult’ hiervoor plannen bij onze paraveterinair.