Informatief

De Senior Check voor uw huisdier

Omdat huisdieren net als mensen steeds ouder worden, besteden wij binnen de kliniek extra zorg en aandacht aan onze oudere patiënten. Zo kunnen we gezondheidsproblemen op tijd ontdekken en behandelen. Onze huisdieren kunnen niet praten en zijn meesters in het verbergen van ongemakken. Daarom worden gezondheidsproblemen vaak later ontdekt dan nodig en dan is een behandeling complexer én duurder.

Wat houdt deze controle in?
Om op tijd te kunnen ontdekken of uw huisdier iets mankeert, bieden wij een speciaal consult voor uw senior huisdier. Dit onderzoek omvat naast een uitgebreid consult, waarin wij veel aspecten van het ouder worden met u bespreken, ook een bloed- en urineonderzoek en een bloeddrukmeting bij de kat. De Senior Check kan ook gecombineerd worden met de jaarlijkse vaccinaties van uw huisdier.

Uitgebreid lichamelijk onderzoek:
Tijdens het consult wordt uw huisdier van kop tot staart nagekeken en besteden wij extra aandacht aan de algehele conditie, het gebit, de beweging en het gewicht. Dit laatste moeten we goed in de gaten houden, want een dier dat regelmatig slechts een paar ons afvalt maar niet op een daarvoor bestemd dieet staat, kan wel degelijk een onderliggend probleem hebben.

Bloedonderzoek:
Het bloedonderzoek doen wij in huis. Dat wil zeggen dat wij bloed afnemen bij uw dier en dat wij dit in ons eigen laboratorium op de praktijk testen. De resultaten van het onderzoek geven een indruk hoe de conditie is van onder andere de nieren, lever, schildklier en alvleesklier. Daarnaast zal er een ontstekingsbloedbeeld worden bepaald.

Urineonderzoek:
Een ander belangrijk onderzoek om een goed beeld van de algehele conditie van uw dier te krijgen, is het urineonderzoek. Hierbij kijken we onder meer naar hoe goed uw dier de urine kan concentreren en naar eventuele afwijkingen in de urine zoals de aanwezigheid van ontstekingen, urinekristallen, suiker, eiwitten en bloed. Voor tips en adviezen over urine op te vangen van uw dier, kunt u contact met ons opnemen.

Vanaf welke leeftijd kan ik een Senior Check doen?
Wij houden een seniorleeftijd aan van 7 jaar voor de hond en 9 jaar voor de kat. Boven deze leeftijd kunt u op elk moment een Senior Check laten doen.

De resultaten:
Wanneer alle onderzoeken zijn uitgevoerd, bespreken wij met u het resultaat. Uiteraard gaan wij uit van het positieve en is uw huisdier op het moment van testen gezond, maar het kan ook zijn dat uw dier wel een gezondheidsprobleem heeft of dit aan het ontwikkelen is. Denk aan nierziekte, suikerziekte, leverproblemen, schildklieraandoeningen maar ook aan gebitsproblemen en/of gewrichtsaandoeningen.

Ons advies:
Afhankelijk van de resultaten krijgt u van ons een advies op maat en zullen wij met u een behandelplan opstellen. Is uw dier op het moment van testen gezond dan raden wij u aan om tenminste één keer per jaar opnieuw een bloedonderzoek te laten doen. Op deze manier kunnen wij veranderingen in het bloedbeeld tijdig ontdekken. Hiermee hopen wij samen met u uw huisdier een lang en gezond leven te bieden.

Wat kost een seniorcheck?
Voor een complete Senior Check hanteren wij een prijs van €150,- voor de hond en €185,- voor de kat. Dit is een scherp geprijsd tarief, want normaal zijn de kosten voor alle onderzoeken €210,- voor de hond en €240,- voor de kat.
Indien de Senior Check gecombineerd wordt met de jaarlijkse vaccinaties komen hier nog de kosten van de vaccinatie bij, maar krijgt u wel een korting op het consult.

Wilt u een afspraak maken voor een Senior Check? Dat kunt u het beste telefonisch doen, om op die manier voldoende tijd te kunnen plannen. Belt u ons ook gerust op voor meer informatie: 0345-517133.

Maak nu online een afspraak