Nieuws

Dierenkliniek Culemborg heeft weer de Cat Friendly Clinic Gold status behaald!

Ook in 2023 hebben wij weer een Cat Friendly Clinic Gold status behaald! Hier zijn wij ontzettend trots op. Om een Cat Friendly Clinic certificaat te krijgen moet de kliniek aan bepaalde voorwaarden voldoen en wij hebben hierin het hoogste niveau (goud)! Dat betekent dat wij hebben beloofd om de katten met begrip, zachtheid en respect te hanteren en te behandelen en onze uiterste best te doen om het bezoek aan e kliniek zo stress-vrij mogelijk te laten verlopen voor uw en uw kat.

Ook afgelopen jaar hebben we weer volop veranderingen aangebracht in de kliniek, waaronder in het personeel en in onze werkwijze. Dit allemaal in het belang van onze patiënten en hotelgasten. Deze veranderingen zijn er voor bedoeld om het bezoek bij ons in de kliniek en in het Kattenhotel zo stressvrij mogelijk te houden voor de huisdieren en eigenaren. Wij hebben dit zelf al mogen ervaren!

Wat is er allemaal veranderd?
  • Er is een nieuwe ‘katten spreekkamer’ bij gekomen, welke verder van de andere twee spreekkamers af ligt. Hier mogen alleen katten in behandeld worden en hier komen dus geen honden of knaagdieren. Veel katten ervaren namelijk stress bij contact met honden. We proberen tijdens uw bezoek met uw kat het contact met honden te minimaliseren. Hiervoor hebben wij al een speciale katten-wachtkamer en deze nieuwe spreekkamer gaat hierbij ook zeker helpen! We hebben al gemerkt dat veel katten hier een stuk relaxter zijn!
  • We zijn uitgebreid in personeel, zodat het bezoek aan onze kliniek sneller en efficiënter kan verlopen.
  • De intake voor het Kattenhotel vindt nu ook plaats in onze nieuwe kattenkamer. We hebben nu meer ruimte om uitgebreid de tijd te nemen voor het inchecken van uw kat en bijvoorbeeld bepaalde gezondheidsaspecten te bespreken.
  • In al onze katten ruimtes (o.a. de katten spreekkamer, het katten hotel en de katten opname) hangen Feliway verdampers. Deze verdampers verspreiden rustgevende feromonen waardoor de katten minder stress ervaren. Sinds dit jaar zetten wij nu ook de nieuwste Feliway Optimum verdamper in. Deze variant van Feliway heeft een nieuw en uniek feromonen complex om katten in hun eigen taal gerust te stellen.
  • We zijn op het moment bezig om het Kattenhotel een vernieuwing te geven. Hierover volgt binnenkort meer!

Als u vragen of opmerkingen heeft over het bezoek met uw kat bij onze kliniek, stel ze dan gerust aan één van onze medewerkers. We willen u graag helpen!

 

Maak nu online een afspraak