Cat friendly Clinic
Informatief

Wat is een Cat Friendly Clinic?

De ISFM (International Society of Feline Medicine, oftewel de internationale vereniging voor kattengeneeskunde) is de diergeneeskundige afdeling van International Cat Care (www.icatcare.org), een liefdadigheidsinstelling die als doel heeft de gezondheid en het welzijn van katten over de hele wereld te verbeteren.

Het bezoek aan een dierenkliniek kan behoorlijk wat stress voor de kat en hun eigenaar opleveren.

  • Katten vinden reizen vaak niet leuk en voelen zich onveilig als ze weg zijn van hun huis
  • Katten zijn erg gevoelig voor nieuwe geluiden, indrukken en geuren
  • De meeste katten houden van stilte en rust en zijn erg gevoelig voor stress
  • De meeste katten worden erg gestresst door honden die dichtbij zitten in een dierenkliniek
  • Katten moeten voorzichtig en met respect behandeld worden in de kliniek

De Cat Friendly Clinic norm kan daarbij een hulpmiddel zijn om in kaart te brengen hoe goed daarmee wordt omgegaan in de dierenkliniek.

Dierenkliniek Culemborg heeft daarom met het ISFM Cat Friendly Clinic- concept meegedaan om te bepalen hoe het niveau van diervriendelijk handelen in onze kliniek is. Afhankelijk van de mogelijkheden in een kliniek, kan hierin een bepaald niveau gehaald worden. Er wordt onder andere gekeken of het gedrag van katten wordt begrepen, of daar rekening mee wordt gehouden en de bezoeken aan de kliniek meer kat vriendelijk hebben gemaakt.

Het behalen van een Cat Friendly Clinic- accreditatie heeft betrekking op alle medewerkers, van baliemedewerkers en dierenarts assistentes tot de dierenartsen. Elke geaccrediteerde kliniek heeft ook ten minste één “Cat Advocate” – iemand die zorgt dat de kat-vriendelijke regels worden nageleefd en die graag met u wil praten, mocht u vragen hebben.

Cat Friendly Clinic normen…wat betekent dit voor mijn kat en voor mij?

Een ISFM Cat Friendly Clinic geeft u gemoedsrust en geruststelling en laat u weten dat:

  • De kliniek aan bepaalde accreditatie normen voldoet
  • De kliniek en de kliniek medewerkers hebben nagedacht over de speciale behoeftes van katten
  • De medewerkers van de kliniek graag met u willen praten, laten zien wat ze doen en u met plezier rondleiden door de kliniek

Wat zijn de verschillende niveaus van een ISFM Cat Friendly Clinic accreditatie?

Er zijn drie niveaus van een Cat Friendly Clinic (CFC)- accreditatie: brons, zilver en goud.

Wij hebben hierin het hoogste niveau (goud) gehaald!  Dat betekend dat we hebben beloofd om katten met begrip, zachtheid en respect te hanteren en te behandelen en ze doen hun uiterste best om het bezoek aan de kliniek zo stress-vrij mogelijk te laten verlopen voor u en uw kat.

Uiteraard geldt dit voor alle dieren! Honden kunnen ook stress of angst ervaren bij een bezoek aan de dierenarts en ook daarvoor hebben we een aangepaste aanpak. Op deze manier houden we ook rekening met de wensen van honden en andere dieren.

Als u vragen of opmerkingen heeft over uw kat of onze kliniek, stel ze dan aan één van onze medewerkers, we willen u graag helpen.

Maak nu online een afspraak