Opening Trimsalon Culemborg
Nieuws

Opening Trimsalon Culemborg

Trimsalon voor honden en katten feestelijk geopend door 7-jarige Abigail

Culemborg, 4 oktober 2019 – Vandaag opende Dierenkliniek Culemborg feestelijk haar nieuwe trimsalon voor honden en katten. Trimsalon Culemborg werd geopend door de 7-jarige Abigail, die de droom heeft om net als haar moeder dierenarts te worden. “Als ik later groot ben, wil ik heel graag dieren beter maken”, aldus Abigail. Dierenkliniek Culemborg voorziet al in uitgebreide medische zorg voor huisdieren en biedt onderdak aan bijna 40 katten in het Kattenhotel. De opening van de trimsalon maakt de zorg voor honden en katten bij Dierenkliniek Culemborg compleet. De trimsalon biedt een gratis wensessie aan voor alle nieuwe puppies die de kliniek bezoeken.

Het centraal aanbieden van zorg met ‘alle zorg onder één dak’ is al langer een trend in de reguliere gezondheidszorg en dringt nu ook door in de diergeneeskunde. “Huisdiereigenaren willen de beste zorg voor hun dier, maar hebben ook een steeds drukkere agenda”, aldus Eileen Griffith, eigenaresse Dierenkliniek Culemborg.

“De dierenkliniek combineert de complete zorg voor de dieren met gemak en comfort voor hun baasjes. De trimsalon past daarbij”, aldus Eileen.

Ook medische aanpak bij huid- en vachtaandoeningen

De nieuwe trimsalon bij Dierenkliniek Culemborg biedt de gebruikelijke trimsalonbehandelingen – denk aan het aanbrengen van een echt ‘kapsel’ zoals bij bijvoorbeeld poedels, maar ook het borstelen, uitdunnen, ontklitten, plukken, ontwollen, scheren, wassen en föhnen van honden en katten. Daarnaast is er door de combinatie met de kliniek ook een medische aanpak mogelijk bij huid- en vachtaandoeningen.

“Laatst logeerde in ons kattenhotel – waarin veel liefde en aandacht is voor het dier tijdens bijvoorbeeld een vakantie van het baasje – een Maine Coone met een vachtaandoening waarbij we onder lichte verdoving haar vacht getrimd hebben. Het baasje maakte daarbij gebruik van alle drie de disciplines die we in onze kliniek aanbieden”, vertelt Eileen.

Voor bijna iedere hond en ook voor langharige katten is het van belang om regelmatig naar de trimmer te gaan. Dierenkliniek Culemborg bedient naast de gemeente Culemborg ook veel huisdieren uit Zoelmond, Buren, Geldermalsen, Beusichem, Everdingen en Beesd.

Maak nu online een afspraak